2 filmer medverkar på utställningen MENS på Halmstads Konsthall.

Se ett repotage om utställningen här.

Om filmerna:

Några dagar eller en kväll Några dagar eller en kväll är ett illustrerat ljudverk om kvinnors upplevelser av PMS. 
För några år sen firade vi Bergman-året genom att göra denna film. Utifrån berättelsen om Bergmans ”raseri-dämon” fick 5 kvinnliga konstnärer utveckla begreppet ”PMS-dämon”. Om raseri, ångest, tvivel och skam som både vänds utåt och inåt. (Av Kajsa Magnarsson och Astrid Askbergrer.)

Mössor och Mens
I Mössor och mens råkar det upplockade antalet mössor vara exakt lika många som menscykelns dagar. Vi möter 4 kvinnor som berättar om hur de påverkas av cykelns olika stadier. En lekfull inramning och med humor och allvar tar oss ut på en visuell cykeltur. (Av Stine Marcinkowski och Astrid Askberger.)

Mer info om utställningen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *