JAG VAR OCKSÅ MED

2018, JAG VAR OCKSÅ MED, 7 min

En banderoll har rullats ut på en lantlig tågstation i en helt annan tidsålder. ”Respektera vårt nej” står det på den. Under en diabilds-kväll hos mina föräldrar slås jag av hur främmande deras gravallvarliga kamp verkar idag. Jag slås också av hur lite jag själv gör.

Se och läs mer om filmen hos Folkets Bio.
Se filmen på SVTplay

Visningar 2018:
27 januari på GIFF
1 april som förfilm på Bio Rollo i Krokstrand
1 september på Kulturcamping Göteborg
4 september på ABF Trollhättan, filmvisning och samtal
27 september i ett kortfilmspaket i Lidköping (i samarbete med GIFF)
14 oktober på Queermove filmfestival i Södertälje
19 oktober som förfilm i Kinna (i samarbete med GIFF)

14 november biopremiär på Folkets bio
21 december, visning på flera orter under Kortfilmsdagen.
23 december, filmen upplagd på SVTplay
Visningar 2019:
8-9 mars, The Feminist Border Arts Film Festival, New Mexico, USA

About the film: A banner has been rolled out at a rural train station in an entirely different time. ”Respect our no” is written on it. During a slideshow night with my parents, I’m struck by how outlandish their dead serious political struggle seems today. I’m also struck by how little I do. How come, when the time demands it more then ever? This is a film about three people who’ve done different concrete political actions.